Welke loopbaan past bij jou?

…Ben je opzoek naar en nieuwe uitdaging? Of haal je geen plezier meer uit je werk?
Wil je switchen van carrière, maar weet je niet precies wat en hoe je dit kan doen?

Met deze vragen kan je terecht bij onze loopbaan coach.

Coachingtraject
Loopbaan coaching in bredere zin is een proces waarbij je jezelf leert begrijpen in relatie tot werk dat bij je past. Passend betekent dat je plezier hebt in wat je doet, dat het werk je gemakkelijk af gaat en dat je die ontwikkeling kunt maken die je wenst. In een loopbaan coaching traject ondersteund een coach je stap voor stap om je gewenste doel te bereiken. Dit traject begint met een intakegesprek om kennis te maken met je coach en beeld te vormen van je wensen. Vervolgens loop je samen met je coach 3 fases door:

Fase 1: Kennismaking
Het doel is om te oriënteren naar een toekomstige loopbaan doormiddel van reflectie op eigen handelen en ervaringen. We exploreren persoonlijkheid, kwaliteiten, vaardigheden en brengen wat je in de toekomst wil bereiken in kaart.

Fase 2: Beroepen- en arbeidsmarktoriëntatie
In de 2e fase wordt het praktisch en onderzoek je samen met je coach mogelijke jobs die je voorkeur heeft en welke mogelijkheden er zijn binnen je huidige competenties en indien nodig, exploreert aan welke competenties nog gewerkt dient te worden. In sommige gevallen heeft dit als gevolg dat er een omscholing vereist en gaan jullie samen opzoek naar een passend opleiding.

Fase 3: Sollicitatie
In de laatste fase zijn de pijlen gericht op het vinden van een passende baan die voldoet aan je wens. Daarbij krijg je ondersteuning bij het zoeken naar leuke vacatures en helpt je coach bij het opstellen van je CV en brief om je interesse kenbaar te maken. Tips en tricks om het sollicitatiegesprek in te gaan vormen ook onderdeel van deze fase, om ervoor te zorgen dat je voorbereid het gesprek aangaat.

Ben je geïnteresseerd in een loopbaantraject ,neem dan contact op met een van onze consultants.